Vytvoření Vaadin projektu v Eclipse IDE

Nejjednodušším způsobem, jak vytvářet Vaadin projekty je pomocí pluginu „Vaadin Plugin for Eclipse“.

new_vaadin_project_install_eclipse_plugin

Ten si nainstalujete přes Help -> Eclipse Marketplace -> do Find textového pole napište vaadin -> vybrat a Install.

Pokud máte plugin instalován, vytvoření Vaadin projektu je jednoduché: File -> New -> Project -> Vaadin -> Vaadin 8 Project (můžete vytvořit i projekt v předchozí sedmičkové verzi) -> Next -> Singele-module Application Project -> Next -> zadejte Group Id (v mém případě cz.vitfo) a Artifact Id (v mém případě myproject) -> Finish.

new_vaadin_project_create

new_vaadin_project_create_02

new_vaadin_project_create_03

Vytvoří se nám jednoduchý funkční Vaadin projekt.

Máme tedy hotovou webovou aplikaci a nyní je třeba ji nasadit na server. V Eclipse je tato činnost také jednoduchá. Nejdříve si stáhněte webový kontejner (v našem případě to bude Tomcat 8 .zip http://tomcat.apache.org/download-80.cgi) a rozbalte jej. V Eclipse ve view Servers klikněte pravým tlačítkem myši -> New -> Server.

new_vaadin_project_install_tomcat

Pokud view Servers nevidíte, otevřete jej přes Window -> Show View -> Servers – pokud není tak Other -> Servers. Další možností je místo Eclipse IDE pro vývoj použít STS (Spring Tool Suite), které je postaveno na Eclipse a má již připravený webový kontejner.

Klikněte na Browse a proklikejte se k adresáři s rozbaleným Tomcatem. Následně Next -> vybrat projekt -> Finish. Pokud nyní Tomcat spustíte a vše proběhne v pořádku, po zadání url localhost:8080/myproject uvidíte tuto stránku s funkčním textovým polem a tlačítkem.

new_vaadin_project_create_04

Napsat komentář