Jak se naučit německy za 6 měsíců – závěr

Jak se naučit německy za 6 měsíců – závěr

Dne 6.12.2020 jsem začal s výukou němčiny s tím, že se pokusím se tento jazyk naučit za půl roku. Šest měsíců uběhlo a jaký je výsledek? Německy neumím, ale … Přesněni, plynně německy neumím, ale jsem spokojen. Zkusil jsem si online testy několika jazykových škol a zde jsou výsledky. Zprůměrovaný výsledek testů mě zařadil někam na úroveň B1.

Sololang

Zde jsem byl nejúspěšnější. Řekl bych, že hodnocení je až příliš vysoké. Podle online testu jsem na úrovni B2.

Jipka

Tady byl výsledek nejhorší. Zvláštní bylo, že už v testu na úroveň A2 byl minulý čas a podmiňovací způsob. Což jsou témata, probíraná v samoukovi až po 15 lekci.

Goethe Institut

Zde mě test překvapil. Získal jsem 41 ze 70 bodů. Je pravda, že by měla následovat ústní zkouška a teprve pak bych zde dostal hodnocení, na jaké úrovni jsem. Na ústní zkoušku jsem se už nehlásil. Spokojil jsem se s online testem.

A jak se cítím já

  • Když poslouchám podcasty (nejčastěji zprávy SRF Echo Der Zeit a podcasty Easy German), tak jsem schopen většinou pochopit o čem se zhruba mluví.
  • Zatím jsem přečetl 155 stánek z knížky Departure (A.G.Riddle) v němčině a když nyní čtu, tak pravda občas tam jsou části, kdy musím hledat každé druhé slovíčko, ale stále častěji se mi stává, že narážím na celé věty, kde znám každé slovo.
  • V Němčině nejen pro samouky od Ledy, jsem se s lektorkou dostal na začátek lekce 15. Mám za sebou 14 lekcí z 25.

A závěr? S výukou budu pokračovat a uvidím, kam se dostanu za dalších 6 měsíců.

Napsat komentář