Jak se naučit německy za 6 měsíců – 1. týden

Jak se naučit německy za 6 měsíců – 1. týden

Výuka je nová, baví mě. Učím se rychle. Neumím skoro nic, takže každá věc, kterou se naučím je viditelný pokrok. Jeden víkendový den jsem dokonce strávil výukou a poslechem přes tři a půl hodiny. Samozřejmě ale ze zkušenosti vím, že takto to dlouho nepůjde a dostaví se krize. Zatím si to ale užívám.

Jak se učím

Používám zdroje, které jsem uvedl v tomto příspěvku. Německé podcasty poslouchám při mytí nádobí a nebo když dělám týdenní úklid bytu. Sice téměř ničemu nerozumím, ale občas se mi podaří zachytit známe slovíčko a to mi prozatím ke spokojenosti stačí.

Jelikož umím anglicky, začal jsem s jazykovým kurzem Nicos weg. Mohu doporučit. Začal jsem na začátku na úrovni A1 Beginners. V této úrovni je 76 lekcí, po kterých pak následuje závěrečný test. První týden jsem zvládl deset lekcí. Tuším ale, že můj postup se bude zpomalovat :-).

Slovíčka si opakuji cestou do a z práce (ne vždy, protože někdy jsem z práce opravdu unavený). Na opakování mi stačí 5 minut.

Stáhl jsem si několik sci-fi příběhů a zkouším je s pomocí google translatoru číst. Důležité je najít si ke čtení něco, co vás bude bavit a budete v tom chtít pokračovat (třeba něco napínavého, dobrodružného, zamilovaného, …).

A nakonec jsem si našel učitelku němčiny, se kterou online (jednou týdně) začínáme procházet Němčinu nejen pro samouky (tuto učebnici jsem měl, takže jsem se domluvili, že budeme pracovat s ní). Začali jsme od první lekce a vzhledem k tomu, že přece jen něco málo umít, první lekci jsem zvládli za první hodinu a příští týden budeme dělat lekci druhou.

Předchozí příspěvky

Zdroje pro výuku němčiny
Jak se naučit německy za 6 měsíců – začínáme

Napsat komentář