České online kurzy

Ve světě již nějakou dobu fungují servery, nabízející různé druhy vzdělávacích kurzů. Jako příklad uvedu udemy. Na tomto webu naleznete tisíce kurzů na různá témata. Kurzy jsou jak zdarma tak placené. Většina kurzů až na drobné výjimky je v angličtině. Zajímalo mě, jak jsme na tom v naší české kotlině. Věnoval jsem tedy nějaký čas vyhledávání a zde je výsledek:


e-akademia.cz

Naleznete zde video přednášky, video tutoriály a testy týkající se převážně matematiky. Prozatím to vypadá jako projekt jednoho člověka.

Cílem našeho projektu je zpřístupnit vzdělání všem lidem v ČR, kteří o něj mají zájem. Chceme, aby vzdělání bylo dostupné lidem, jak po stránce geografické, tak po stránce finanční. Řešení této myšlenky vidíme v organizování online video kurzů zaměřených na nějaké konkrétní téma.


kurzyproradost.cz

Aktuálně (1. 1. 2016) nabízí okolo 60 kurzů. Příliš technických kurzů jsem v nabídce nenalezl a vadilo mi, že nebylo možno kurzy vyhledávat dle zaměření. Někdo jiný si tam ale možná vybere.


kurzomanie.cz

Web je graficky velmi hezký. Bohužel ke dnešnímu dni (1. 1. 2016) nenabízí žádný kurz, i když uvádí:

Spuštění portálu je naplánováno na prosinec 2015. Momentálně jednáme s více jak 30 lektory a instruktory na spuštění prvních 50+ vzdělávacích kurzů.

V každém případě bude zajímavé tento web po nějakém čase znovu navštívit a zjistit, zda skutečně splnili to, co slibovali.


seduo.cz

Na tento web jsem velmi zvědavý. Tvrdí totiž o sobě, že je podporován job.cz. Ke dni publikace tohoto příspěvku je v nabídce 15 kurzů z toho 10 zdarma. Určitě se na tento web ještě v budoucnu podívám.


naucmese.cz

Aktuálně (1. 1. 2016) je v nabídce téměř 300 kurzů. Je možné kurzy vyhledávat dle kategorie a též dle města. Vypadá to ale, že se jedná převážně o kurzy, na které je třeba se dostavit osobně, a nikoliv o online kurzy.


onlinekurzyzdarma.cz

K 1. 1. 2016 zde naleznete přes 50 online kurzů zdarma. Kurzy jsou rozděleny do několika kategorii a lze mezi nimi vyhledávat. Tak jako většina zmíněných webů nabízí možnost nechat si na email zasílat novinky.


khanovaskola.cz

Na tomto webu naleznete videolekce k předmětům jako matematika, fyzika, chemie, biologie, ekonomie, dějepis a informatika. Web je graficky velmi povedený a měli byste na něm nalézt více než 2.700 videolekcí zadarmo a pro všechny.

Khanova škola je vzdělávací portál pro děti i dospělé. Jádro tvoří výuková videa, která skládáme do promyšlených návazností tak, abyste si mohli užít souvislou výuku od úplných základů až po komplexní oborové znalosti. Vše zdarma a z pohodlí vašich domovů. 


Na závěr ještě zmíním stránku mimoskolu.cz/katalog-zdroju/ kde je seznam českých i zahraničních vzdělávacích zdrojů.

Napsat komentář